vanilla

петак, 1. јул 2011.

Mese almás

 Ez mág a nagymamám régi receptje.Próbáltam már hasonlókat de továbra is ez mardt a kedvencem.

Mese almás
Tészta:
1/2 kg liszt
1 csomag sütőpor
kevés só
20 dkg cukkor
1 egész tojás
15 dkg zsír
2 deci tejfel
Töltelék:
kb.1 kg megtisztított alma
1-2 tasak vaniliás cukor
ízlés szerint cukor és fahéj
1 tojás
Készül:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.A tészta felét egyenletesen szétnyomkodjuk a tepsiben.Az almát megtisztítjuk nagyljukú reszelőn lereszerjük,rászórjuk a tésztára megszórjuk cukorral,a vaniliás cukorral és cimettel.aki szereti mazsolát is adhat hozzá.A tészta másikfelével betakarjuk az almát(ezt a tésztát már nyújtani kell),megkenyük a tojással megszurkáljuk villával.Forró sütőben világos barnára sütjük.A kész kalácsot vaniliás porcukorral megszórhatjuk.
Én nem vagyok a porcukor bagy szerelmese ezért ha nem muszáj nem szórom meg.







4 коментара:

  1. örülök, hogy Vajdaságban magyar nyelven nem csak én írok blogot. véletlenül akadtam a blogodra

    ОдговориИзбриши
  2. Igen,mivel kevert házasságban élek ezért mind a kétnyelven írom.
    Én is örülök hogy rámtaláltál.

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман29. март 2015. 12:36

    Milyen nagy a tepszi? Mennyi fog és idöt kell sütni?A teszta másig fele a hütöben kell tenni, hogy jobb lehet nyújtani?
    Köszi Andrea

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. A tepszi mérete kb 35x30 cm. 180 fokon sütöm időt nem mértem sütöm míg meg nem sül. Nem kell a hűtőbe tenni a tészta másik felét.

      Избриши