vanilla

недеља, 18. децембар 2011.

Kajmakos (tejfeles) pogácsa

A kajmakot én imádom.Csak úgy magában vagy kenyérre de egy finom pljeskavicahoz...mmm.Van egy jó ismerősünk aki sűrűn megy Králjevóra és tőle szoktunk hozatni finom házi kajmakot,és mikor megtelünk vele vagy pedig csak eldugom magunk elől beteszem a fagyasztóba és amikor kell csak letörök belőle egy darabot.Így maradt meg 20 dkg amiböl aztán lett a pogácsa.


Hozzávalók:
3 deci tej,1 élesztő,1 kiskanál só,2 kiskanál cukor, 20 dkg margarin,20 dkg kajmak (lehet tejfel ha nincs kajmak),1 tojás,kb.60-70 dkg liszt,a tetejére 1 tojás és reszelt sajt 5 dkg.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és a sót.Majd felfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk a tojást és a kajmakot és a liszt adagolásával rugalmas tésztává gyúrjuk.Meleg helyen hagyjuk duplájára kelni.Majd kinyújtjuk 1 cm vastagra és kiszagatjuk.Papírral bélelt tepsibe rakjuk megkenyük tojással és megszórjuk reszelt sajtal.Majd 15 perc pihentetés után 180 fokos sütőben megsütjük.






Нема коментара:

Постави коментар