Hozzávalók:
1 tojás,só,1 deci langyos víz,50 dkg liszt,3 evőkanál olaj.
Készül:
A tojás,só,víz,olaj keverékéhez hozzáadjuk a lisztet és jól összegyúrjuk,hogy kemény tésztát kapjunk.Hagyjuk 15-20 percet pihenni majd 3 részre osztjuk.Kinyújtjuk kör alakúra (tepsi nagyságúra) majd jól meglisztezett kerek tepsi hátulyán 200 fokon kisütjük.(nekem mikor fölülröl szép színe lett megfordítottam mert alulrol még fehér volt).Az első kicsit tovább sül a másik kettő már gyorsan meglesz. Mikor kisültek hagyjuk hogy száradni és darabokra tépjük/törjük.
ja obožavam mlince i kod mene su vrlo često, pogotovo sa piletinom ili puricom, obavezno
ОдговориИзбришиnekad su se kod nas pekli na tabli peći na drva, no danas je to neizvedivo te ja umjesto u pećnicu stavim na gril tavu i dobijem vrlo slično kao oni nekadašnji, no i iz pećnice su sasvim u redu
Hvala Nina.Verujem da je ukusnije sa smederevca cim budem imala priliku probacu.I meni je najlepsa sa piletinom.
ИзбришиNisam nikad radila mlince sa mlijekom. Baš me zanima kakvi budu. Probati ću jednom. Inače, mlince radim jako često uz razna pečenja.
ОдговориИзбришиJaooo Nado sad sam videla gresku posle vaseg komentara neide mleko nego voda ispravila sam izvinjavam se mnogo.
Избриши