Húúú de jó már az 5.blogkóstolónál vagyunk a háziasszony hannka.Nekem ez alkalommal IsaBella jutott,sok jó minden található nálla főleg aki szereti a manikűrt.Nem tudtam dönteni a kókuszos keksz és a sárgarépa lekvár között.Aztán mégis a lekár mellett döntöttem mivel a nagyobbik fiam nem szereti a kókuszt.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,4 narancs,2 citrom,50 dkg cukor,1 tasak dr.oetker dzsemfix extra 2:1.
Készül:
Én fél adagot készítettem mert szerintem elkészíthető télen is mivel van minden hozzávaló.
A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vagdosssuk majd fölöntjük 6 deci vízzel hogy ellepje és főzzük míg a répa meg nem puhul (a recept szerint 35-45 percet de én főztem több mint egy órát a répátol függ).Annyit változtattam hogy 1 citromnak és 1 narancsnak lereszeltem a héját (csak a sárga részt) és a répához adtam. Mikor megfőt a répa botmikszerrel pürésítjük (előbb hagyjuk egy picit hülni).Majd hozzáadjuk a cukrot és a citrom és narancs levet,főzzük még 10-15 percet ekkor 1-2 evőkanálnyi lekvárt kiscsészébe téve jól összekeverjük a dzsemfixel és a fővő lekvárhoz kevrjük.Hagyjuk főnni még 1-2 percet és levesszük a tűzröl majd steril üvegekbe töltjük.
A recept szerint gőzdunsztba tesszük én nem csináltam mivel két kisüveggel lett mikor kihült hűtőszekrénybe tettem gyorsan el fog fogyni.
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa,4 narancs,2 citrom,50 dkg cukor,1 tasak dr.oetker dzsemfix extra 2:1.
Készül:
Én fél adagot készítettem mert szerintem elkészíthető télen is mivel van minden hozzávaló.
A sárgarépát megtisztítjuk és karikára vagdosssuk majd fölöntjük 6 deci vízzel hogy ellepje és főzzük míg a répa meg nem puhul (a recept szerint 35-45 percet de én főztem több mint egy órát a répátol függ).Annyit változtattam hogy 1 citromnak és 1 narancsnak lereszeltem a héját (csak a sárga részt) és a répához adtam. Mikor megfőt a répa botmikszerrel pürésítjük (előbb hagyjuk egy picit hülni).Majd hozzáadjuk a cukrot és a citrom és narancs levet,főzzük még 10-15 percet ekkor 1-2 evőkanálnyi lekvárt kiscsészébe téve jól összekeverjük a dzsemfixel és a fővő lekvárhoz kevrjük.Hagyjuk főnni még 1-2 percet és levesszük a tűzröl majd steril üvegekbe töltjük.
A recept szerint gőzdunsztba tesszük én nem csináltam mivel két kisüveggel lett mikor kihült hűtőszekrénybe tettem gyorsan el fog fogyni.
Nagyon szép színe van, ránézésre sárgabaracklekvárra hasonlít, bár attól talán sűrűbb kicsit, ugye? :) Mindenesetre nagyon guszta, szívesen megkóstolnám! :)
ОдговориИзбришиIgen sűrűbb mint a baracklekvár megköti a dzsemfix,de szépen kenhető.
ИзбришиÖrülök, hogy elkészült és ízlik nektek! :) Én is készítettem idén is, sőt, még az egyetemre is hoztam belőle (elég távol lakok, szeptember vége óta nem is voltam még otthon). Nagyon szeretem a én is a színét. :) Én palacsintához mindig ezt használom, szerintem sárgarépalekvárral a legfinomabb.^^
ОдговориИзбриши