vanilla

недеља, 6. јануар 2013.

Katica tekercs

Mikor novemberben megesküdtünk a templomban is a Drágámmal akor a facen a megmutattam hogy milyen süteményeket készítettem.Sokan kérték a recepteket de nem volt időm közzétenni,azután megkezdődött a mézeskalács szezon...és most sorban ahogy a tálcán állnak a sütik úgy fogom közzérakni.


Hozzávalók:
Tészta: 2 tojás,6 dkg cukor,6 dkg liszt,1/2 evőkanál víz,1/4 evőkanál olaj,1 kiskanál sütőpor. (ez minden kétszer mivel két lap köll)
Krém: 2 tojás,10 dkg cukor,10 dkg étcsokoládé,20 dkg vaj.
Csoki máz:2 deci tej,20 dkg étcsokoládé,10 dkg cukor,15 dkg vaj,20 dkg kókuszreszelék.
Készül:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a cukrot,tojássárgáját,sütőporos lisztet,vizet és az olajat továbra i robotgéppel keverve.A tésztát zsírpapírral bélelt nagy tepsibe símítjuk és 180 fokon megsütjük.Mikor kisült óvatosan leveszük róla a papírt és hagyjuk meghülni.Így készítünk még egy lapot.
A krémhez a tojásokat és a cukrot gőz fölött kézi habverővel állandóan keverve főzzük.Mikor krémes és habos állagú lett akkor hozzáadjuk a csokoládét amit öszetörtünk.Levesszük a tűzröl és addig kevergetjük míg elolvad a csokoládé,majd hagyjuk kihülni.A hideg krémhez hozzáadjuk a habosra kevert vajat.A krémet elfelezzük és a tésztákra kenyük.3 cm széles csíkokra vágjuk majd elkezdjük föltekerni hajtunk rajta egyet -ketőt és akkor késsel elvágjuk (így kapunk pici tekercseket).Majd újbol ott ahol elvágtuk hajtunk egyet-ketőt elvégjuk és így végig az egészet.Nem köll megijedni ha véletlen kifojik a krém vagy valahol megreped mert mindent eltakar a csokimáz és a kókusz.
A csokimázhoz fölforalyuk a tejet,cukrot,csokit,vajat.Majd kevergetjük hogy minden szépen elolvadjon. Hagyuk egy kicsit meghülni hogy minnél vastagabb rétegben ragadjon rá a tekercsünkre.
Minden tekercset megmartunk a csokimázban majd kókuszban megforgatjuk.




8 коментара:

  1. Gratulálok az esküvőtökhöz! :) Nagyon szépek a sütik a tálcán, ezt a tekercset pl. még nem is ismertem, de nagyon tetszik! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Különleges! akkor Te most mentél férjhez ? mert akkor sok boldogságot!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Köszönöm Márti.Polgári esküvőnk volt már lassan 9 éve de a párom nagy vágy volt hogy templomban is megesküdjünk.
      A templomi esküvőnk volt novemberben.

      Избриши
  3. Daniela, recept je za desetku! Hvala ti na ideji, moji gosti su se odusevili :)

    Svi kolacici sa tacne su bas lepi i interesantni, narocito mi se dopala letnja madjarica ali nju cu ostaviti za prolece ;) Jos cekam recept za ovaj zadnji kolac, izgleda extra!

    Puno te pozdravljam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Mihaela i ja kad sam videla recept mnogo mi se dopao,evo danas sutra zavrsavam tacnu da svi kolaci budu jedno za drugim.

      Избриши