vanilla

понедељак, 14. јануар 2013.

Nyári magyarlány

Mint ahogy már említettem nálunk a hatlapost magyarlánynak hívják.Ez a süti a tálcán lévő harmadik a sorban.Szeretem a sütiket amik több vékony lapbol és vékony krémböl állnak,és ha még gyümölcs is van benne akor az teli találat.Ebbe földieper van az eredeti receptben de nekem megy volt ithon így az került bele.


Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt,1/2 tasak sütőpor,10 dkg cukor,10 dkg vaj,2 evőkanál tejföl,1 evőkanál rum,1 kiskanál vanilia kivonat,1 tojás.
Gyümölcs krém:25 dkg meggy (lehet földieper,málna,áfonya...),1 vaniliás puding,10 dkg fehér csokoládé, 1 deci meggy gyümölcs jogurt,
Fehér krém: 3 deci tej,1 tejszínízű pudingpor,10 dkg fehér csokoládé,2 evőkanál fehér mogyorókrém.
Csokimáz: 10 dkg fehér csokoládé,2 evőkanál olaj.
Készül:
A lisztet,vajat,sütőport,cukrot jól összedolgozzuk majd hozzáadjuka a tejfölt,tojást vanilia kivonatot és a rumot,és jól összegyúrjuk.5 részre osztjuk.Mindegyiket 20x30cm nagyságúra nyújtunk majd zsírpapírral bélelt tepsiben 180 fokon világosra sütjük.Nekem könnyebb volt 2 zsírpapír között kinyújtani mivel nagyon vékony a tészta majd a fölső papírt levettem az alsóval pedig áttetem a tepsire.
A gyümölcsös krémhez a meggyet összeturmikszoljuk majd lábosba öntve fölforalyuk hozzáadjuk a pudingport amit kikevertünk a gyümölcsjogurttal.Mikor besűrűsödött leveszük a tűzröl és hozzáadjuk a fölkockázott fehércsokoládát,addig kevergetjük míg el nem olvad.Hagyjuk kihülni.
A fehér krémhez a pudingot megfőzzük a tejben majd a tűzröl levéve hozzáadjuk az apróra tördelt fehér csokoládét és a fehér mogyorókrémet.Hagyjuk kihülni.
Összerakjiu-1.lap+fehér krém+2.lap+gyümölcs krém+3.lap+fehér krém+4 lap+gyümölcs krém+5.lap a tetejére csokimáz.










4 коментара: