vanilla

уторак, 30. јул 2013.

Édes gomba

Mikor Hankka meghívott bennünket kerti partyra tudtam hogy mit fogok "vinni" csak nem tudtam hogy lesz-e időm.Mivel nagyban költözködünk és egy ideig internetem sem lesz.De ma megsütőttem (még meleg) és midjárt meg is mutatom.


Hozzávalók:
23 dkg vaj vagy margarin,25 dkg porcukor,2 tojás,20 dkg étkezési keményítő,45 dkg liszt,1 evőkanál vanília kivonat,1 sütőpor
kis üveg,kakaó.
Készül:
Kézi habverővel a szobahőmérsékletű vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral.Hozzáadjuk a tojásokat és a vanília kivonatot (lehet a vanília kivonat helyett citrom levet) majd kikeverjük és hozzáadjuk a liszt,étkezési keményítő és a sütőpor keverékét.Összegyúrjuk és 3 dkg-mos golyókat formálunk belőle.Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk majd kis üveget (dr.oetker rumaróma vagy vanilia arómás kisüveg) vízbe és kakaóba mártjuk majd a kugliba nyomjuk így kapjuk meg a gomba "szárát".180 foko sütőben sütjük hogy fehér maradjon.(nekem egy pici színt kaptak mert mosogattam és nem figyeltem oda,gyorsan megsül)




5 коментара:

  1. Vanilla, ezek az édes gombák annyira helyesek, nagyon mutatós aprósütemény! :) Köszönöm, hogy részt veszel a játékban, jegyzem a linket! :)

    ОдговориИзбриши
  2. Ez remek ötlet! Imádom az ilyen sütiket! :)) Vittem az ötletet és a linket! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Nagyon tetszik, szuper ötletes! Vittem is:))

    ОдговориИзбриши