vanilla

уторак, 9. јул 2013.

Francia krémes

Ez olyan igazi nyári krémes mivel nem köll lapokat sütni.Jól lehütve a nagy melegben igen jól esik.


Hozzávalók:
35 dkg petit keksz,3 vaníliás puding,20 dkg cukor,8 deci tej,25 dkg vaj vagy margarin,5 deci tejszín,1 tasak habfixáló.
10 dkg főzőcsoki,2-3 evőkanál olaj.
Készül:
A pudingport kikeverjük a cukorral és kevés tejjel majd a maradék tejben megfőzzük.A tűzröl levéve hagyjuk langyosra hülni majd hozzáadjuk a kikevert vajat vagy margarint.
Egy magasfalú tepsibe lerakunk egy sor kekszet amit megmártottunk hideg tejben erre jön rá a krém majd a fölvert tejszín a habfixálóval erre a második sor keksz amit szintén hideg tejben megmártottunk.
Fölolvasztjuk a csokoládét az olajjal és a tetejére kenyük.Hűtőszekrénybe tesszük hogy jól lehűlyön és megkössön.





1 коментар: