vanilla

уторак, 16. јул 2013.

Kajmakos/tejfölös kifli

A kajmakot már említettem egy pár receptben mivel mi nagyon szeretjük.
A házi fölforralt kihült tejnek a fölét rétegezik sóval majd megérlelik és ebböl lesz a kajmak.Nagyon finom nem diétás kence.Imádom csak kenyére kenyve de csevaphoz is nagyon.


Hozzávalók:
3 deci tej,4 dkg élesztő,2 deci HÁZI tejföl,1 tojás,2 kiskanál cukor,1,5 kiskanál só,70-80 dkg liszt.
Kajmak,1 tojás.
Készül:
A tejben föloldjuk a cukrot,fölfutatjuk benne az élesztőt.A tálba teszünk 70 dkg lisztet hozzáadjuk a tojást,a házi tejfölt (zsírosabb és puhább mint a bolti),sót maj a fölfutatott élesztőt is.Bedagasztjuk ha szükságes adunk hozzá még egy kis lisztet és hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt 5 dkg-ra elosztjuk őket és mindegyikböl gombócot formálunk.Minden gombócot kinyújtunk oválisra és egyik felére kajmakot (akinek nincs lehet egyszerű bolti tejfel is na nem lessz olyan de megteszi) kenyünk a másik felét 4-5 helyen bevagdossuk.Majd a töltelék felöl kezdve fölcsavarjuk.Tepsibe rakjuk és megkenyük tojással.180 fokos sütőben pirosra sütjük őket.




3 коментара:

  1. Milyen jó ez a kajmak! Most hallok róla először. Sokszor van egy csupor tejfölem amit a házi tejről leszedek, sütikbe használom fel. Kipróbálom így. Köszönöm:-)

    ОдговориИзбриши
  2. Csodásan néz ki nagyon finom lehet! Kifogom próbálni igaz kajmakom nincs, de tejföllel is biztos finom!

    ОдговориИзбриши
  3. Mi imádjuk a kajmakot pár évvel ezelőt ettem először mivel nálunk Vajdaságban csak nagyobb városkban kapható de lent Szerbiában minden kis faluban van.Vagyis van nálunk is bolti mostmár minden hol de az nem olyan mint a házi.

    ОдговориИзбриши