vanilla

петак, 9. новембар 2012.

Király bajadéra

Szeretem a bajadérát,ez pedig nagyon megtetszett mivel nincs benne keksz hanem dió,mogyoró és mandula.
Kicsit macerás de mostmár okosabb vagyok csak kis tepsibe kell öntenem és nincs gond.
Ami nem jó hogy nincs sok belőle,de nagyon finom.


Hozzávalók:
1.réteg:8 dkg cukor,3 evőkanál víz,8,5 dkg vaj,10 dkg főzőcsoki,10 dkg darált dió.
2.réteg:8 dkg cukor,3 evőkanál víz,8,5 dkg vaj,pörkölt megtisztított mandula.
3.réteg:8 dkg cukor,3 evőkanál víz,8,5 dkg vaj,pörkölt mogyoró.
Csokoládémáz:10 dkg főzőcsoki,1 evőkanál cukor,1,5 evőkanál víz,5 dkg vaj.
Készül:
Legkönyebb ha van kis tepsink vagy tüzáló tál ami 17x24 cm akkor nem lesz gondunk várni a hüléssel és eltalálni a pontos időt mikor lehet kenni az előző részre.
Minden réteget külön-külön készítünk el.Mindegyik úgy indul hogy előbb szirupot főzünk.
1.réteg:Egy pici lábosban (közepes tűznél) a cukrot és a vizet fölforalyuk mikor az első buborék megjelenik akkor főzzük még 2-3 percet.Tűzröl levéve hozzáadjuk a vajat és a csokoládét kevergetjük míg elolvad hozzáadjuk a darált diót és kevergetjük míg nem látjuk hogy kezd sűrűsödni.Ezt zsírpapirra öntjük mikor meghült egy kicsit és 17x24 cm téglalapot formálunk belőle.Tálcára tesszük a papírral együtt és a hűtőszekrénybe tesszük míg készítjük a következő réteget.
2.réteg:Pici lábosban szirupnak főzzük a cukrot a vízzel (mint az 1.rétegnél) tűzröl levéve hozzáadjuk a vajat és a pörkölt megtisztított darált mandulát.Elég folyós lesz de hideg helyre tesszük hogy megkösön anyira (kb.mint a nutella) hogy rábirjuk kenni az előző rétegre ami a hütőszekrényben van és hagyjuk telyessen hogy megkössön majd akkor kezdjünk neki a harmadik résznek.
3.réteg:Szirupot főzünk a cukorbol és a vízböl (mint az 1és2 rétegnél) tűzröl levéve hozzáadjuk a vajat és a darált mogyorót.Hagyjuk meghülni mint a 2.részt és a megkötött előző rétegekre kenjük.
Mikor telyesen megkötött rákenjük a csokimázat amit összeolvasztottunk.






2 коментара:

  1. Dragi mi je da ti se dopao moj receptić, tj. recept moje svekrve. Zaista je specijalna, drugačija od obične bajadere, nekako jača. Izlivanje u tepsiju je dobra ideja.

    ОдговориИзбриши