vanilla

петак, 2. децембар 2011.

Florentin

Nagyon bevált süti.Igazán karácsonyra hangol,finom íze van és még az a jó benne hogy jól elál és elöbb is elehet készíteni.


Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt,1 sütőpor,csipet só,20 dkg vaj,10 dkg cukor,1 tojás,1 vaniliás cukor.
Tetejére:
20 dkg kandirozott gyümölcs,5 dkg vaj,2,5 deci tejszín,10 dkg cukor,5 dkg vaj,20 dkg szeletelt mandula,10 dkg főző csokoládé.
Készül:
A lisztet összekeverjük a csipet sóval és a sütőporral.Hozzáadjuk a hideg vajat amit fölkockáztunk, cukrot,tojást és a vaniliás cukrot.Gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk, öntapadós fóliába csomagoljuk és a hűtőszekrénybe tesszük fél órát hogy pihenyen.
A kandírozott gyümölcsöt összevagdossuk.A tejszínt összekeverjük a mézzel,vajjal és a cukorral majd összeforaljuk.Hozzáadjuk az összevagdosott kandírozott gyümölcsöt és a mandula pelyheket.
Két zsírpapír között kinyújtjuk a tésztát tepsi nagyságúra.Leveszük a felső papírt és az alsó segítségével áthúzzuk a tepsibe.Ráöntjük a langyosra hült tejszínes-mandulás öntetet és 180 fokos sütőbe 30-35 perc alatt megsütjük.Mikor kisült és kihült fölszeletelyük rudakra és olvasztott csokoládéba mártjuk a végeit.





3 коментара: