vanilla

среда, 17. октобар 2012.

Bácskai pite

Finom foszlós ízes kalács nekünk nagyon bevált.Mivel Bácskábol vagyok még jobban ízlett,nekem inkább kalács mint pite de így volt elnevezve.


Hozzávalók:
Tészta:60 dkg liszt,3 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 kiskanál só,1 tojás,1 tojássárgája,5 evőkanál olaj,2 deci tej,2 deci víz.
Krém:
4 evőkanál nem felolvasztott zsír,4 evőkanál cukor,3 tojássárgája,1 citrom leve,20 dkg mazsola.
Készül:
1 deci tejben föloldjuk a cukrot és fölfutatjuk benne az élesztőt.A többi hozzávalókat egy nagy tálba tesszük és hozzáadjuk az élesztőt majd jól bedagasztjuk hogy rugalmas tésztát kapjunk ami nem ragad a kézhez  (nem szabad hogy nagyon kemény legyen).Hagyjuk megkelni majd átdagasztjuk és újbol hagyjuk hogy megkelyen.
4 evákanál zsírt és 4 evőkanál cukrot habosra keverünk majd hozzáadunk 3 tojássárgáját és 1 citrom levét.
Mikor a tészta megkelt kinyújtjuk és megkenjük a krémmel,majd megszórjuk 20 dkg mazsolával.Föltekerjük tekercsnek és kettévágjuk,majd megsodorjuk a tekercset (mind mikor a ruhát csavarjuk ki).180 fokos sütőben pirosra sütjük,hagyjuk kihülni és megszórjuk porcukorral.
Én nem vágtam ketté megsodortam és patkó formában sütőttem ki de össze is lehet fonni a két végét és akkor kapunk egy nagy kalácsot.






1 коментар: