vanilla

среда, 15. август 2012.

Török pogácsa

Megtetszett ez a pogácsa a kinézete és megformálása miatt.Nagyon dekoratív és ízre is finom.


 Hozzávalók:
1 deci tej,2 kiskanál cukor,1,5-2 kiskanál só,1 élesztő,1 deci joghurt,2 evőkanál tejföl,1 deci olaj,2 tojássárgája,60 dkg liszt,2 tojásfehérje.
Készül:
A langyos tejben föloldjuk a cukrot és a sót majd fölfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk az olajat,joghurtot,tejfelt,tojássárgáját és a lisztet.Jól bedagasztjuk.Hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és egy közepes fedővel kisszagatjuk (a maradékot összegyúrjuk mig amazokat formályuk ez újbol megpihen) Minden kisszagatott kört hosszúkásra nyújtunk,és bevagdossuk (pizzavágóval) 0,5 széles csíkokra de nem egészen a széléig majd megkenyjük olvasztott vajjal.Oldalrol kezdve fölcsavarjuk,és ezt csigának formályuk.A végeit a csiga alá dugjuk.Zsírpapírral bélelt tepsibe rakjuk megkenyjük tojásfehérjével (enyhén fölverjük) és forró sütőben 180 fokon megsütjük.








10 коментара:

  1. Daniela!
    1 élesztő mennyisége nálatok is 5 dkg?
    Edit

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Van amelyik 5 dkg van amelyik 4 dkg attól függ melyik fajtát veszem de én mindig az egészet beleteszem.Ha jól emlékszem ebbe 4 dkg élesztőt tettem de szertintem az az 1 dkg nem jelent semmi nagyot.
      Üdv.

      Избриши
  2. Fantasztikus a formázás, alig várom, hogy kipróbáljam. Köszönet érte, és a szép képekért is!

    ОдговориИзбриши