vanilla

недеља, 23. септембар 2012.

Morzsás csokoládés pite



Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,15 dkg szoba hőmérsékletű vaj,4 evőkanál cukor,csipet só,késhegynyi sütőpor,1 vaniliás cukor,1 tojás.
Töltelék:
5 deci tej,2 cokoládés puding,7 dkg főzőcsokoládé,7 evőkanál cukor,8 dkg vaj,5 evőkanál mogyoró (nállam dió)
Készül:
Összekeverjük a lisztet,vaniliás cukrot,sütőport,cukrot,csipetnyi sót,vajat,tojást és összegyúrjuk. Öntapadós fóliába csomagolyuk és hűtőszekrénybe tesszük.
Ez idő alatt megcsinályuk a tölteléket.A csokoládéz összetörjük.Összekeverjük a pudingport és a cukrot és kevés tejjel kikeverjük,a többi tejet fölforralyuk.A tejbe főzzük a pudngot és míg forró hozzáadjuk a csokoládét és a vajat jól kikeverjük majd hagyjuk telyesen kihülni de sűrűn keverjük hogy ne keletkezzen a tetején bőr réteg.A mogyorót apróra vagdalyuk.
A tésztát két részre osztjuk.Az egyik tésztát zsírpapíron kinyújtjuk 24x30 cm nagyságúra tepsibe tesszük majd rákenyjük a csokis krémet.Megszórjuk vagdalt mogyoróval és ráreszelyük a maradék tésztát.180 fokon megsütjük.A kész pitét megszórhatjuk porcukorral vagy meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval.





6 коментара: