Ezt a tortát is 2010 Újévére készítettema a fotó nem éppen a legjobb.Mutatós és finom.Nem nehéz torta könnyű és krémes.
Hozzávalók:
1.Tészta:
6 tojás,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,1 sütőpor.
2.Tészta:
5 tojás,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,1 sütőpor,pár csep piros ételfesték.
1.Krém:
1 főzős málna ízű puding,4 deci tej,3 evőkanál cukor.
2.Krám:
5 deci tejszín,2 evőkanál cukor,2 vaniliás cukor,3 (dr.oetker) kremfix,1 főzős tejszínízű puding,4 deci tej,3 evőkanál cukor.
Készül:
1.tészta:
Az 1 tészta hozzávalóibol klaszikus piskótát sütök.(előbb felverem a tojásfehérjét hozzáadom lassan a cukrot egyesével a tojássárgáját majd kanalanként a sütőporos lisztet is.)
Mikor kihül felszelem 6 egyenlő részre (mértem vonalzóval).Nekem van egy nagy tepsim és ebben sütöttem a piskótát és így nem lett túl vastag.
1.krém:
A 4 deci tejben megfőzom a málnas pudingot utasítás szerint és 5 perc hülés után még melegen elkenjem az első tésztára (amit felszeltünk).
2.krém:
A 4 deci tejben megfőízöm a tejszínízű pudingot 3 evőkanál cukorral és hagyom teljesen kihülni.
2.tészta:
Az 5 tojásbol klaszikus piskótát sütök (előbb felverem a tojásfehérjét hozzáadom lassan a cukrot egyesével a tojássárgáját majd kanalanként a sütőporos lisztet is).A felébe teszek pár csep piros étélszinezőt,és felváltva a sima tésztával a kapcsos tortaformába öntjük.Mikor kisült és teljesen kihült kettévágom.
A tejszínt a 2 evőkanál cukorral és 2 vanilás cukorral felverem,majd mikor már kemény hozzáadjuk a kremfixet is hogy még keményebb hab legyen.Összekevertem a kihült tejszínes pudinggal öszevegyítem.És rákenyem a (fölszelt) málnapudinggal lekenyt tésztára,vagyis a málnára.(hagytam anyi krémet hogy az alsó és felső tésztát megkenyem kb.1/4 krém)
Öszerakás:
Az alsó lapot a megmaradt krém felével megkenyem majd erre az első tészta (ami megvan kenyve krémekkel) az első szeletet fölcsvarom csigának és a megkenyt kerek alsó tortalap közepére teszem és a többi tészta szeleteket köré tekerem.Mikor összeraktam megkenyem a tetejét a maradék krémmel és erre ráteszem a másikfele kerek tésztát.Majd kívülröl bevonom tejszínport fölverek és körűkenem.
1.Tészta:
6 tojás,6 evőkanál cukor,6 evőkanál liszt,1 sütőpor.
2.Tészta:
5 tojás,5 evőkanál cukor,5 evőkanál liszt,1 sütőpor,pár csep piros ételfesték.
1.Krém:
1 főzős málna ízű puding,4 deci tej,3 evőkanál cukor.
2.Krám:
5 deci tejszín,2 evőkanál cukor,2 vaniliás cukor,3 (dr.oetker) kremfix,1 főzős tejszínízű puding,4 deci tej,3 evőkanál cukor.
Készül:
1.tészta:
Az 1 tészta hozzávalóibol klaszikus piskótát sütök.(előbb felverem a tojásfehérjét hozzáadom lassan a cukrot egyesével a tojássárgáját majd kanalanként a sütőporos lisztet is.)
Mikor kihül felszelem 6 egyenlő részre (mértem vonalzóval).Nekem van egy nagy tepsim és ebben sütöttem a piskótát és így nem lett túl vastag.
1.krém:
A 4 deci tejben megfőzom a málnas pudingot utasítás szerint és 5 perc hülés után még melegen elkenjem az első tésztára (amit felszeltünk).
2.krém:
A 4 deci tejben megfőízöm a tejszínízű pudingot 3 evőkanál cukorral és hagyom teljesen kihülni.
2.tészta:
Az 5 tojásbol klaszikus piskótát sütök (előbb felverem a tojásfehérjét hozzáadom lassan a cukrot egyesével a tojássárgáját majd kanalanként a sütőporos lisztet is).A felébe teszek pár csep piros étélszinezőt,és felváltva a sima tésztával a kapcsos tortaformába öntjük.Mikor kisült és teljesen kihült kettévágom.
A tejszínt a 2 evőkanál cukorral és 2 vanilás cukorral felverem,majd mikor már kemény hozzáadjuk a kremfixet is hogy még keményebb hab legyen.Összekevertem a kihült tejszínes pudinggal öszevegyítem.És rákenyem a (fölszelt) málnapudinggal lekenyt tésztára,vagyis a málnára.(hagytam anyi krémet hogy az alsó és felső tésztát megkenyem kb.1/4 krém)
Öszerakás:
Az alsó lapot a megmaradt krém felével megkenyem majd erre az első tészta (ami megvan kenyve krémekkel) az első szeletet fölcsvarom csigának és a megkenyt kerek alsó tortalap közepére teszem és a többi tészta szeleteket köré tekerem.Mikor összeraktam megkenyem a tetejét a maradék krémmel és erre ráteszem a másikfele kerek tésztát.Majd kívülröl bevonom tejszínport fölverek és körűkenem.
Bas interesantno i fino!
ОдговориИзбришиNagyon guszta. :)))
ОдговориИзбришиSzerintem is guszta. Ennék is egy szeletet!
ОдговориИзбриши