Találtam egy Naaagyon jó lengyel gasztro blogot.Van benne nagyon sok recept ami nekem tetszik.Ez a lóhere is onnét ered.
Hozzávalók:45,5 dk g liszt,23 dkg víz,1 tojás,4,5 dkg puha vaj,2 evőkanál cukor,3 evőkanál tejpor,2 teáskanál só,40 g élesztő.
Vaj kb.12 dkg
Készül:
Az élesztőt felfutatom a langyos vízben amibe beletettem a sót és a cukrot.Hozzáadom a
tojást,a puha vajat a tejport és lassan a lisztet is (ha kell adunk még hozzá),jól összegyúrjuk hogy rugalmas tésztát kapjunk.1 órát pihentetjük.Majd 12 egyenlő részre osztjuk.Minden részt még 3 részre osztunk.Ezekböl gojót formálunk és minden gojót vajba mártunk maj minden mufin tepsi méjedésbe 3 gojót hejezünk.Foró sütőbe 180 fokon szép pirosra sütjük.
tojást,a puha vajat a tejport és lassan a lisztet is (ha kell adunk még hozzá),jól összegyúrjuk hogy rugalmas tésztát kapjunk.1 órát pihentetjük.Majd 12 egyenlő részre osztjuk.Minden részt még 3 részre osztunk.Ezekböl gojót formálunk és minden gojót vajba mártunk maj minden mufin tepsi méjedésbe 3 gojót hejezünk.Foró sütőbe 180 fokon szép pirosra sütjük.
A gond nekem ott volt hogy túl gyorsan és nagyon megkelt.Legközelebb majd kevesebb élesztőt teszek bele mert igy a vaj lefojt és a lerniben égett aztán volt egy jó sütőtakarítás,pedig minden gombócot újra gyúrtam mikor labdának formáztam így is nagyon megkelt.De a süti nagyon finom szét lehet őket szedni három részre és így magában is Istenien finom.
Jól néz ki nagyon! És ötletes!
ОдговориИзбришиKöszönöm szépen.
ОдговориИзбришиaz a 4 gramm élesztö mintha kicsit kevés lenne szerintem
ОдговориИзбришиKimaradt a 0 kijavítottam.Köszi.
ОдговориИзбришиmolim te razjasni mi malo recept kazes mleko u prahu a posle u mleko doda ti kvasac u koje mleko i koliko mleka?
ОдговориИзбришиIzvini Violeta greska nije mleko nego voda i da mleko u prahu a ne obicno mleko.
Избриши