vanilla

петак, 16. септембар 2011.

Kolbászos pogácsa

Fincsi pogácsa.


Hozzávalók:
1 élesztő,3 kiskanál cukor,1 kiskanál só,1,5 deci tej,12,5 dkg puha margarin,12,5 dkg túró,2 evőkanál tejfel,kb.50 dkg liszt,1 jaje.
A tetejére kolbász,szezámmag,sajt...
Készül:
A langyos tejben elkeverjük a sót és a cukrot, fölfutatjuk benne az  élesztőt.Hozzáadjuk a túrót,tejfelt,a puha margarint és adagonként a lisztet is.Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.1 órát pihentetjük.
Kinyújtjuk 1 cm vastagra kis pálinkás pohárral kiszagatjuk.Megkenyük tojással majd mindegyikre egy 0,5 cm átmérőjü kolbász karikát.Vagy pedig megszórjuk sajtal vagy magvakkal.

4 коментара: