Hozzávalók:
1 csomag rozen lapok
1.Krém:
5 vaniliás puding,1,5 liter tej,16 evőkanál cukor,10 dkg fehér csoki,10 dkg tejpor,25 dkg vaj vagy margarin,5 dkg porcukor.
2.Krém:
3 pohár tejföl,30 dkg tejszínpor,3 deci szénsavas víz,15 dkg pirított vagdalt mogyoró.
Dekoráció:tejszín
Készül:
Az 5 pudingot kikeverem a 16 evőkanál cukorral és egy kevés tejjel a többit pedig fölteszem forrni.Mikor fölfort megfőzzük benne a pudingot és a tűzröl levéve hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét.Hagyjuk teljesen kihülni.Kikeverjük a vajat a porcukorral és a tejporral,majd a teljesen kihült krémhez adjuk.A tejszínport felverjük a behűtött szénsavas vízzel és hozzáadjuk a tejfölt.
Összerakjuk:
Egy rozen lap+pudingos krém+pirított vagdalt mogyoró+tejfölös krém+rozen lap+pudingos krém+...Kívülröl bevonyuk tejszínnel.
Andjeo tortu sam ba spo rreceptu ovde sa bloga prvi put pravila u zivotu i mnogo mi se dopala.
ОдговориИзбришиMa kakvi mnogo..andjeoski:)
Nagyon guszta!
ОдговориИзбришиDa i ja ga mnogo volim,hvala ti.
ОдговориИзбришиKöszönöm.
Angyali lett:) A rozen lap nem mézes?
ОдговориИзбришиNem nemézes tojás,tej,szódabikarbóna,zsír liszt...
ОдговориИзбришиakkor ez olyan tészta lehet, mint nálunk az ötlaposhoz használt szalalkális, vagy esetleg ostya? de mindenképpen jól hangzik a recept! :)
ОдговориИзбришиNem ostya a szalakális sem ha jól gondolom nálunk hűtőben árulyák nem álhat szobahőmérsékleten nedvessek a lapok de lehet házilag is készíteni én nem szoktam készen veszem mert nem drága és időt spórolok meg.
ОдговориИзбриши