vanilla

уторак, 27. септембар 2011.

Fehér Angyal torta

Ez egy nagyon finom krémes torta rozen lapokbol (na ezt nem tudom se leforditani de se elmagyarázni) kidaos magas laktató torta nekem nagyon bejött.Láttam nállunk pár bloggon hogy vanvariáció házilag is elkészíteni de én nem csináltam még hanem készen vettem.

Hozzávalók:
1 csomag rozen lapok
1.Krém:
5 vaniliás puding,1,5 liter tej,16 evőkanál cukor,10 dkg fehér csoki,10 dkg tejpor,25 dkg vaj vagy margarin,5 dkg porcukor.
2.Krém:
3 pohár tejföl,30 dkg tejszínpor,3 deci szénsavas víz,15 dkg pirított vagdalt mogyoró.
Dekoráció:tejszín
Készül:
Az 5 pudingot kikeverem a 16 evőkanál cukorral és egy kevés tejjel a többit pedig fölteszem forrni.Mikor fölfort megfőzzük benne a pudingot és a tűzröl levéve hozzáadjuk az összetördelt fehér csokoládét.Hagyjuk teljesen kihülni.Kikeverjük a vajat a porcukorral és a tejporral,majd a teljesen kihült krémhez adjuk.A tejszínport felverjük a behűtött szénsavas vízzel és hozzáadjuk a tejfölt.
Összerakjuk:
Egy rozen lap+pudingos krém+pirított vagdalt mogyoró+tejfölös krém+rozen lap+pudingos krém+...Kívülröl bevonyuk tejszínnel.



7 коментара:

  1. Andjeo tortu sam ba spo rreceptu ovde sa bloga prvi put pravila u zivotu i mnogo mi se dopala.
    Ma kakvi mnogo..andjeoski:)

    ОдговориИзбриши
  2. Nem nemézes tojás,tej,szódabikarbóna,zsír liszt...

    ОдговориИзбриши
  3. akkor ez olyan tészta lehet, mint nálunk az ötlaposhoz használt szalalkális, vagy esetleg ostya? de mindenképpen jól hangzik a recept! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Nem ostya a szalakális sem ha jól gondolom nálunk hűtőben árulyák nem álhat szobahőmérsékleten nedvessek a lapok de lehet házilag is készíteni én nem szoktam készen veszem mert nem drága és időt spórolok meg.

    ОдговориИзбриши