Ez egy ős régi recept ezt a nagymamám is gyakran készítette.És mindig felidézi a gyermekort.
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojássárgája,25 dkg vaj vagy margarin,1 deci tejfel,5 evőkanál cukor,1/2 tasak sütőpor, amenyi lisztet felvesz.
Töltelék:
4 tojásfehérje,25 dkg cukor,25 dkg darált dió,1 citrom,1 tojás.
Készül:
A tésztához kikeverjük a sárgáját a cukorral,tejfelel,margarinnal hozzáadjuk a sütőport és lisztel rugalamas tésztává gyúrjuk.
Majd a korarakba nyomkodjuk egyenletesan minden felé.
A tojásfehérjéböl kemény habot verünk a cukorral,majd hozzáadjuk a darált diót,citrom reszelt héját és az 1 egész tojást.
Majd lasúbb tűzön kisütjük.
Hozzávalók:
Tészta:
4 tojássárgája,25 dkg vaj vagy margarin,1 deci tejfel,5 evőkanál cukor,1/2 tasak sütőpor, amenyi lisztet felvesz.
Töltelék:
4 tojásfehérje,25 dkg cukor,25 dkg darált dió,1 citrom,1 tojás.
Készül:
A tésztához kikeverjük a sárgáját a cukorral,tejfelel,margarinnal hozzáadjuk a sütőport és lisztel rugalamas tésztává gyúrjuk.
Majd a korarakba nyomkodjuk egyenletesan minden felé.
A tojásfehérjéböl kemény habot verünk a cukorral,majd hozzáadjuk a darált diót,citrom reszelt héját és az 1 egész tojást.
Majd lasúbb tűzön kisütjük.
Нема коментара:
Постави коментар