vanilla

уторак, 29. новембар 2011.

Svéd hús labda

Finom kis husi labdák.

Hozzávalók:
70 dkg csirkemel ledarálva,3 zsemle,1 fej vöröshagyma,1 gerezd foghagyma,2 tojás,1,5 deci tejszín,2-3 evőkanál zsemlemorzsa,só és sok,sok bors.
Készül:
A zsemle másnapos legyen.Késes robotgépben összeaprítjuk a zsemlét morzsákra.A vöröshagymát és a foghagymát fölaprítjuk.A darált húst összekeverjük a darált zsömlével,hagymával,apránként adagoljuk hozzá a tejszínt (nem minden zsemle egyforma),hozzáadjuk a tojásokat is.Megsózzuk megborsozzuk és jól összegyúrjuk.Ha túl puha-laza a massza akkor adunk hozzá anyi zsemlemorzsát hogy formálni tudjuk őket (de csak kis adagokban mert a zsemlemorzsának kell egy pár perc hogy magába szívja a nedveséget).Forró olajban kisütjük.



Нема коментара:

Постави коментар