A mogyoró helyett használhatunk mandulát vagy diót is.
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg liszt,5 dkg vaj,5 dkg cukor,1 tojás,1 sütőpor,1 vaniliás cukor
Töltelék:
barack lekvár,25 dkg pirított gorombára darált mogyoró,1 vaniliás cukor,10 dkg vaj.
Készül:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és műanyag zacskóban a hűtőszekrényben pihentetjük 30 percet.
A pihentetés után 2 zsírpapír között kinyújtjuk tepsi nagyságúra.A felső papírt leveszük róla az alsó segítségével áthúzzuk a tepsibe.Megkenyük a baracklekvárral és megkenyük a diós krémmal (a cukrot a vajjal kikeverjük és hozzáadjuk a gorombára darált mogyorót).180 fokon kisütjük.Mikor kihül fölszeleteljük és meglocsoljuk olvasztott csokival.
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg liszt,5 dkg vaj,5 dkg cukor,1 tojás,1 sütőpor,1 vaniliás cukor
Töltelék:
barack lekvár,25 dkg pirított gorombára darált mogyoró,1 vaniliás cukor,10 dkg vaj.
Készül:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és műanyag zacskóban a hűtőszekrényben pihentetjük 30 percet.
A pihentetés után 2 zsírpapír között kinyújtjuk tepsi nagyságúra.A felső papírt leveszük róla az alsó segítségével áthúzzuk a tepsibe.Megkenyük a baracklekvárral és megkenyük a diós krémmal (a cukrot a vajjal kikeverjük és hozzáadjuk a gorombára darált mogyorót).180 fokon kisütjük.Mikor kihül fölszeleteljük és meglocsoljuk olvasztott csokival.
Divan recept.Sa lesnikom(ako ga nadjem):)
ОдговориИзбриши