Na ezt mi úgy megettük mind gólya a nokedlit.Finom laktató és hajt hogy még,még,még...
Minden hagyma kedvelőnek ajánlom.
4 deci tejfel,3 gerezd foghagyma,2-3 fej lila hagyma,25-30 dkg sajt,35 dkg füstölt szalonna.
Készül:
A burgonyát megtisztítjuk,kockára vágjuk és enyhén sós víben megfőzzük.Az élesztőt felfutatjuk a 2,5 deci vízben 2 kiskanál cukorral és 1 kiskanál sóval.Mikor a burgonya megfőt összetörjük majd mikor egy kicsit meghült hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát.A tálat megolajazzuk majd megforgatjuk benne a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.
Mikor megkelt akkor a legnagyobb tepsibe (kikent) az enyim 46x43 cm belenyomkodjuk,megszurkáljuk villával. 180 fokos sütőben 5 percet sütjük.A sütőböl kivéve megkenyük a tejfelel amibe belevagdostuk a foghagymát.Erre rászórjuk a fogpiszkáló nagyságúra fölszeletelt szalonnát,erre a lila hagymát amit karikára szeltünk és rá pedig a reszelt sajtot.Vissza toljuk a sütőbe míg meg nem sül.Fölülröl kezd a sajt pirulni a tésztát pedig úgy nézem meg hogy villával megemelem az egyik sarkát és ha szép sült akkor jó.
Minden hagyma kedvelőnek ajánlom.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,3 közepes burgonya,1 élesztő,2,5 deci víz,2 kiskanál cukor,1 kiskanál só.
Kenőke:4 deci tejfel,3 gerezd foghagyma,2-3 fej lila hagyma,25-30 dkg sajt,35 dkg füstölt szalonna.
Készül:
A burgonyát megtisztítjuk,kockára vágjuk és enyhén sós víben megfőzzük.Az élesztőt felfutatjuk a 2,5 deci vízben 2 kiskanál cukorral és 1 kiskanál sóval.Mikor a burgonya megfőt összetörjük majd mikor egy kicsit meghült hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát.A tálat megolajazzuk majd megforgatjuk benne a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.
Mikor megkelt akkor a legnagyobb tepsibe (kikent) az enyim 46x43 cm belenyomkodjuk,megszurkáljuk villával. 180 fokos sütőben 5 percet sütjük.A sütőböl kivéve megkenyük a tejfelel amibe belevagdostuk a foghagymát.Erre rászórjuk a fogpiszkáló nagyságúra fölszeletelt szalonnát,erre a lila hagymát amit karikára szeltünk és rá pedig a reszelt sajtot.Vissza toljuk a sütőbe míg meg nem sül.Fölülröl kezd a sajt pirulni a tésztát pedig úgy nézem meg hogy villával megemelem az egyik sarkát és ha szép sült akkor jó.
Ez nagyon guszta lett! De szívesen elfogadnék most egy kicsit ebből! Nagyon finom tud lenni ismerem !
ОдговориИзбришиPa naravno.Niej cudo sto su Francuzi ludi za ovakvim stavrima.I ja preferiram crveni luk z aovakve stvari.Nekkao mi je sladji:)
ОдговориИзбришиKedves Daniella!
ОдговориИзбришиBlogkóstolóban a te blogodból kell választanom. Már jártam régebben is a blogodnál, tehát nem voltál teljesen ismeretlen a számomra. Ez a recept is a kiválasztottak között van, majd meglátjuk mire esik a választásom. Az biztos , hogy ezt most meg tudnám enni!!!!!