vanilla

субота, 12. новембар 2011.

Töki pompos

Na ezt mi úgy megettük mind gólya a nokedlit.Finom laktató és hajt hogy még,még,még...
Minden hagyma kedvelőnek ajánlom.


Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,3 közepes burgonya,1 élesztő,2,5 deci víz,2 kiskanál cukor,1 kiskanál só.
Kenőke:
4 deci tejfel,3 gerezd foghagyma,2-3 fej lila hagyma,25-30 dkg sajt,35 dkg füstölt szalonna.
Készül:
A burgonyát megtisztítjuk,kockára vágjuk és enyhén sós víben megfőzzük.Az élesztőt felfutatjuk a 2,5 deci vízben 2 kiskanál cukorral és 1 kiskanál sóval.Mikor a burgonya megfőt összetörjük majd mikor egy kicsit meghült hozzáadjuk a felfutatott élesztőt és jól összegyúrjuk a tésztát.A tálat megolajazzuk majd megforgatjuk benne a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.
Mikor megkelt akkor a legnagyobb tepsibe (kikent) az enyim 46x43 cm belenyomkodjuk,megszurkáljuk villával. 180 fokos sütőben 5 percet sütjük.A sütőböl kivéve megkenyük a tejfelel amibe belevagdostuk a foghagymát.Erre rászórjuk a fogpiszkáló nagyságúra fölszeletelt szalonnát,erre a lila hagymát amit karikára szeltünk és rá pedig a reszelt sajtot.Vissza toljuk a sütőbe míg meg nem sül.Fölülröl kezd a sajt pirulni a tésztát pedig úgy nézem meg hogy villával megemelem az egyik sarkát és ha szép sült akkor jó.



3 коментара:

  1. Ez nagyon guszta lett! De szívesen elfogadnék most egy kicsit ebből! Nagyon finom tud lenni ismerem !

    ОдговориИзбриши
  2. Pa naravno.Niej cudo sto su Francuzi ludi za ovakvim stavrima.I ja preferiram crveni luk z aovakve stvari.Nekkao mi je sladji:)

    ОдговориИзбриши
  3. Kedves Daniella!
    Blogkóstolóban a te blogodból kell választanom. Már jártam régebben is a blogodnál, tehát nem voltál teljesen ismeretlen a számomra. Ez a recept is a kiválasztottak között van, majd meglátjuk mire esik a választásom. Az biztos , hogy ezt most meg tudnám enni!!!!!

    ОдговориИзбриши