Finom és mutatós.
Hozzávalók:
Tészta:
3 tojás,12 dkg cukor,12 dkg liszt,1 sütőpor.
Gyümölcs krém:
30 dkg friss vagy fagyasztott gyümölcs,1 vaniliás puding,4 evőkanál víz,8-10 dkg cukor.
Vaniliás krém:
2 vaniliás puding,7 deci tej,12 dkg cukor,5 dkg vaj.
A tetejére keksz 24 darab és 1 deci felvert tejszín dekorációnak.
Készül:
A tészta hozzávalóibol klasszikus piskótát sütünk,20 x 30 cm papíral bélelt tepsiben.Mikor kisült hagyjuk teljesen kihülni.
A gyümölcsös krémhez (lehet földiepert,szeder,málna,meggy...) én földiepert használtam.A fagyasztott epret a cukorral föltetten forni,egy kicsit össze is törtem őket.Főzzük kb 5 percet,majd hozzáadjuk a pudingot amit kikevertünk a 4 evőkanál vizzel.Forraljuk még 1-2 percet,leveszük a tűzröl és a piskótára öntjük.
A vaniliás krémhez a tejet fölforaljuk és belefőzzük a kikevert pudingokat.Levesszük a tűzröl és mikor langyosra hült hozzáadjuk a kikevert vajat.A földiepres krémre kennyük.
A tetejére rakjuk a tejbe mártott kekszet és a tejszínnel dekoráljuk.
Odlicna ideja.I aj pravim nesto slicno sa biskvitima ali uvek se rado secam petit beure:)
ОдговориИзбришиvolim kolače sa keksima, ovaj je jako lijep a vjerujem da bi bio i po mom ukusu
ОдговориИзбриши