vanilla

понедељак, 10. октобар 2011.

Sziciliai makaróni rakottas

Ezt már egy pár éve táláltam egy újságban és megtetszett mert ízre hasonlít a lazanyára de nekem egyszerűbb elkászíteni.Na meg a hugim egyik kedvence.Mindég mikor jön ezt kell készíteni mostmár nem is köll kérdeznem hogy mit főzek tudom mi a válasza.

Hozzávalók:
50 dkg makróni (csőtászta),50 dkg darált hús,40 dkg gomba,1 közepes vöröshagyma,1-1,5 deci paradicsomlé,1 paprika,1babérlevél,20-25 dkg sajt,1,5 deci főzőtejszín (nem édes).
Besamel mártás:vaj,list,só,bors,tej,liszt.
Készül:
A hagymát fölaprítjuk és üvegesre pírítjuk kevés olajon.Hozzáadjuk a darált húst,sózzuk borsozuk és fölöntjük a paradicsomlével (ha van egy kis bor akkor azt is lötyintek bele),beleteszem a babérlevelet és az egész paprikát (csak az íze végett).Mikor vége felé vagyunk a hús dinszteléssel akkor hozzáadjuk a megtisztított fölszeletelt gombát is,és dinszteljük még kb.10-15 percet.Ekkor kiveszem belőle a paprikát és a babérlevelet és félreteszem.
Megcsinéljuk a besamel mártást kb.5 dkg vajon megpíritom a liszetet egy kicsit majd fölöntöm tejjel és mártás sűrűre főzöm (nem tudok pontos adatokat adni mert nem szoktam mérni) sózom,borsozom.
Megfőzom a tésztát és leszűröm.Felét egy magasfalú tepsibe öntöm megkenyem besamel mártással erre jön rá a dinsztelt husi, megszórom gazdagon reszelt sajtal majd rá a tészta másik fele ekko finoman rálocsolom a tejszínt megkenem besamel mártás másik felével ás megint bőven megszórom sajtal.Sütőbe 180 fokon megsütöm.Akkor jó mikor pirosodik a teteje.


2 коментара:

  1. Mnogo volim ovakve zapecenice;0))

    ОдговориИзбриши
  2. meni su ovakvi makaroni odlični, znam staviti i druge nadjeve, bitno je da budu veliki makaroni i kad se razrežu jako lijepo izgledaju

    ОдговориИзбриши