A Drágám minden husvét előtt böjtöl és hát akkor függünk tőle mivel ő a legnagyobb fogyasztónk így ojanokat készítek amit minanyian birunk enni.
Hozzávalók:
1 kg liszt,4 deci szénsavas ásványvíz,1 élesztő,9 evőkanál olaj,4 evőkanál cukor,3 kiskanál só,1 sütőpor, 1deci langyos víz,25 dkg margarin,15 dkg növényi eredetű sajt,baracklekvár.
Készül:
A langyos vízbe belemorzsáljuk az élesztőt,hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot,majd mikor fölhabzott hozzáadjuk az olajat,ásványvizet,sót és a sütőporos lisztet.Bedagasztjuk a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt 5 részre (én 2 labdát csináltam a többit egybe hagytam a buktának.)ostjuk labdát formálunk belőle és 5-10 percet pihentetjük.Minden labdát kerekre kinyújtunk és kiflit formálunk belőle.A sósak közepébe a sajtot tettem az édesekbölpedig buktát formáltam (kinyújtottam majd fölszeltem kockáknak a közepébe tettem a lekvárt majd buktát formáltam).
Kikent tepsibe rakni és ráreszelni a margarint.180 fokon sütjük szép pirosra.
Nem kötelező buktát csinálni lehet csak klaszikus kiflinek is és forrón porcukorba mártjuk.
Hozzávalók:
1 kg liszt,4 deci szénsavas ásványvíz,1 élesztő,9 evőkanál olaj,4 evőkanál cukor,3 kiskanál só,1 sütőpor, 1deci langyos víz,25 dkg margarin,15 dkg növényi eredetű sajt,baracklekvár.
Készül:
A langyos vízbe belemorzsáljuk az élesztőt,hozzáadjuk a 4 evőkanál cukrot,majd mikor fölhabzott hozzáadjuk az olajat,ásványvizet,sót és a sütőporos lisztet.Bedagasztjuk a tésztát és hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt 5 részre (én 2 labdát csináltam a többit egybe hagytam a buktának.)ostjuk labdát formálunk belőle és 5-10 percet pihentetjük.Minden labdát kerekre kinyújtunk és kiflit formálunk belőle.A sósak közepébe a sajtot tettem az édesekbölpedig buktát formáltam (kinyújtottam majd fölszeltem kockáknak a közepébe tettem a lekvárt majd buktát formáltam).
Kikent tepsibe rakni és ráreszelni a margarint.180 fokon sütjük szép pirosra.
Nem kötelező buktát csinálni lehet csak klaszikus kiflinek is és forrón porcukorba mártjuk.
Mnogo mi se dopadaju buhtle;))
ОдговориИзбришиWonderful! They're very high!:P
ОдговориИзбришиHvala na ovom receptu. Buhtle sam imala priliku da probam samo jednom odavno i bile su bas ovakve kao kod vas na slici. Obavezno cu da probam ovaj recept.
ОдговориИзбриши