vanilla

петак, 07. октобар 2011.

Málnás kalács

Ezt a sütit csináltam már vaniliásan málnával,meggyel de csináltam már csokis pudinggal és csoki darabokkal is.Mindenféle képen nagyon finom.


Hozzávalók:
Tészta:
5 tojássárgája,20 dkg liszt,10 dkg dió,0,5 deci olaj,1 sütőpor,5 tojásfehérje,25 dkg cukor,15 dkg málna (de lehet áfonya,megy,szeder...akár keverve is),1 deci kávé.
Krém:
2 vaniliás puding,9 deci tej,7 evőkanál cukor.
Öntet:
40 dkg tejfel,1 kiskanál vanilia kivonat (vagy vaniliás cukor de az előbbi jobb),5 kanál cukor.
Priprema se:
A 2 pudingot a 7 kanál cukorral megfőzzük a 9 deci tejben és hagyjuk teljesen kihülni.
A tésztának a tojásfehérjét kemény habbá verjük,és fére tesszük.Habosra kikevrjük a tojássárgáját a cukorral,majd hozzáadjuk a megfőzőtt kihült fekete kávét,darált diót,olajat és a lisztet a sütőporral elkevrve.Majd lassan hozzáadjuk a kemény habot is.35x28 cm tepsit kivajazunk és kilisztezünk majd beleöntjük a tésztát.A kihült pudingot rákanalazzuk (maradjon hézak közöttük) és a pudingra rászórjuk a gyümölcsöt.180 fokos sütőben kb.30 percet sütjük (tűpróbáig a tésztában).
Az öntetnek összekeverjük a tejfelt a cukorral és a vaniliával majd mikor kiveszük a sütőbol azonnal lekenyük vele a kalácsot.
Na és ekkor meg kel várni míg kihül.















Нема коментара:

Постави коментар