vanilla

четвртак, 20. октобар 2011.

Tejben főt fasírt

Ez egy finom szaftos fasírt.Az a jó benne hogy vendégeket vártam és ojan ebéd kellett ai finom,különleges de nem kel vele sokat foglalkozni.Na és ez pont ojan főétel finom sült burgonyával Isteni.

Hozzávalók:
1 nagyobb csírkemel ledarálva,2 vastag szelet kenyér tejbe mártva,1 fej vöröshagyma,2 gerezd foghagyma,1 tojás,só,bors,ételízesítő
1 tejfel,kb.15 dkg felszeletelt sajt,kb.1 liter tej.
Készül:
A darált mellehúst,a tejbe mártott kinyomkodott kenyeret,tojást,apróra vagadalt vörös és foghagymát összekeverjük az ételízesítővel,sóval és borsal.Majd kb kicsit kisebb mint a tenészlabdákat készítünk.Vajjal kikent tepsibe rakjuk.Mindegyik közepében beméjedést nyomunk és beleteszünk 1-1,5  kiskanál tejfelt, és a husi labdák több mint feléig fölöntjük tejjel.Alufóliával betakarjuk és 180 fokon sütjük 45 percet.Mikor leveszük a fóliát sütjük még 15 percet majd mindegyikre teszünk egy-egy szelet sajtot és még egy picit visszatoljuk a sütőbe.
A tejet beisza és elpárolog így nem marad szaft utánna.


1 коментар: