vanilla

уторак, 11. октобар 2011.

Rakott zöldbab

Na a zöldbabot nem szeretem néééha megeszem levesnek (évi kétszer).Tudom hogy egéséges és hogy meg kell enni na anyunak egy jó idei noszogatása után megprobáltam és ízlett.Mostmár nem levesként eszem hanem csinálok rakott zöldbabot és nem csak évi kétszer.

Hozzávalók:
1kg zöldbab,kapor,ételízesítő,2-3 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma,50 dkg darált hús,ételízesítő
5-6 főt tojás,4 deci tejfel.
Készül:
A zöldbabot bő vízben a kaporral,ételízesítővel és az apróra vágott foghagymával megfőzzük.Majd leszűrjük és félretesszük.
A vöröshagymát kevés olajon megfonyasztjuk majd hozzáadjuk a darált húst és dinszteljük.Borsozuk,sózzuk és hozáadjuk az ételízesítőt is.A tojást megfőzzük,és megtisztítjuk.
Egy magasfalú tepsit kikenyünk olajjal beleöntjük a fele zöldbabot megkenyük fele tejfelel erre a dinsztelt husi rá a felkarikázott tojás,majd a zöldbab mésik fele és a tetejére a maradék tejfel.Sütőben piroskásra sütjük.



3 коментара:

  1. Ja sam danas kuvala boraniju za ručak:) Moji je vole a ja ne, šta god da stavim u nju ona mi opet ima ukus trave. Ova ideja sa musakom mi se dopada!

    ОдговориИзбриши
  2. nisam isprobala na ovaj način, ali izgleda jako dobro

    ОдговориИзбриши
  3. O kako ukusno i to moja omiljena puter buranija;)

    ОдговориИзбриши