vanilla

уторак, 18. октобар 2011.

Kakaós csiga leöntve

Szeresük a kelesztett tésztákat.Nagyon finom kakaós csiga a gyerekek is majszolták.Nekem nagyon passzolt a kakó a tejfeles öntettel (hasonlóan készítem a kakós kalácsot is).

Hozzávalók:
Tészta:
1 élesztő,1 deci tej,2 kiskanál cukor,1/2 kiskanál só,2 vaniliás cukor,1 tojás,5 dkg vaj,180 ml joghurt,60 dkg liszt.
Töltelék:
4-5 evőkanál tejfel,2 evőkanál nesquik,1 evőkanál kakaó,1/2 evőkanál liszt,3 evőkanál cikor.
Öntet:
5 dkg vaj,5 evőkanál tejfel,5 evőkanál tejszín,3 vaniliás cukor.
Készül:
A langyos tejben föloldjuka sót és a cukrot majd felfutatjuk benne az élesztőt.Hozzáadjuk az olvasztott vajat,joghurtot,tojást,vaniliás cukrot majd végül a lisztet is.Jól bedagasztjuk a tésztát hogy szépen elváljon az edény falátol.Hagyjuk pihenni kb.1 órát és mikor duplájára kelt kinyujtjuk 5 mm vékonyra. Megkenyük a 4-5 evőkanál tejfelel.
Összekeverjük a kakót,nesquiket,cukrot és a lisztet majd egyenletesen elosztjuk a tejfelel megkenyt tésztán.Szororsan föltekerjük és a széléhez "odaragasztjuk".Éles késsel kb.1-1,5 cm vastagra fölszeleteljük (minden vágás után megtöröljük  a kést és akkor nem nyomja és húzza a tésztát).Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk és 15 percet kelesztjük.Addig bekapcsoljuk a sütőt melegedni 180 fokra.Meleg sütőbe teszük és kisütjuk.
Az öntethez fölolvasztjuk a vajat hozzáadjuk a vaniliás cukrot,tejfelt,tejszínt kikeverjük és minden csigára egy kanál öntet teszünk.Mikor meghül tálaljuk.



1 коментар: