vanilla

недеља, 23. октобар 2011.

Kijevi krémes

Ez egy nagyon puha krémes süti igazi családi kedvenc.


Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt,1 sütőpor,15 dkg cukor,2-3 evőkanál tejfel,20 dkg vaj,4 tojássárgája.
Máz:
4 tojásfehérje,25 dkg darált dió,15 dkg cukor.
Krém:
25 dkg vaj,25 dkg cukor,2 vaniliás puding,5 deci tej.
Készül:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztjuk.
A tojásfehérjét kikeverjük a cukorral (nem kemény habbá csak öszeverjük a fehérjét és hogy elvegyüljön a cukorral) majd hozzáadjuk a darált diót is.Ezzel kenyük le a lapokat
Külön-külön kinyújtjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenyük a máz 1/3-val.

Kisütjük.A papír segítségével áthúzzuk egy tálcára a diós rész kell hogy felül legyen.(melegen nagyon könnyen törődik a tészta így finoman kell vele)
Mikor kisült mind a három lap.Megfőzzük a krémet.A tejben a cukorral megfőzzük a pudingot majd mikor kihült hozzáadjuk a kikevert margarint.
Összerakjuk.A diós fele van mindig fölfelé.Tészta+krém+tészta+krém+tészta.
Egy éjszakát pihentetjük.Nagyon finom omlós puha krémes kalács.








3 коментара: