vanilla

петак, 14. октобар 2011.

Panda kenyér

Ez a kenyér származású,már régóta szemeztem de féltem elkészíteni.Na de most megcsináltam,igaz a panda maci egyik szemére kacsint na de nembaj.A gyerekek elvoltak ragadtatva.A receptben zöld teát használtak a zöld részhez ezt lecseréltem pirospaprikára.Innen kaptam az ötletet.

Hozzávalók:
1 tasak (7gr) száraz élesztő,30 dkg liszt,2 evőkanál cukor,1 kis kanál só,1 tojássárgája,1,5 deci tej,5 dkg vaj,1 evőkanál kakaó,1 evőkanál pirospaprika.
Készül:
A tejet meglangyosítom és összekeverem a tojássárgájával.Összekeverem a lisztet a cukorral,sóval, élesztővel és a vajdarabokkal.Hozzáadom a tojásos tejet és jól bedagasztom (ha kell adunk még egy pici lisztet hozzá),lisztezett felületen jól begyúrom.Nekem 590 gr tészta lett belőle,ezt a következő képpen osztottam el 3 részre:10 dkg ehez adom a kakaót amit pici forró vízzel kikeverek és a tésztába dolgozom,25 dkg fehéren marad a többihez pedig hozzáadom a pirospaprikát amit szintén egy evőkanál forró vizzel kikeverek és beledolgozom.Mindegyiket külön-külön öntapadós fóliába csomagolom.Hagyom kelni 40 percet majd fogpiszkálóval kilugatom pár hejen és hagyom még így 10 percet.A kenyérsütő tepsim mérete 30 cm.
A világos tésztábol lecsípek 10 dkg  és rudat csinálok ojan hosszúra mint a tepsi.Erre a kakaós tésztábol lecsípek 6 dkg és kétfelé osztom két rudat sodrok belőle és a fehér tészta széleire teszem.
Lecsípek még 3 dkg világos tésztát kisodrom és a barna tészták közé teszem.
A maradék  világos tésztát kinyújtom és fölülröl betakarom vele.
A maradék barna tésztát kettéosztom és rudakat formálok belőle amit a tészta széleire rakok.
A piros tésztábol levágok 8 dkg és a barna csíkok közé teszem
a többi pirosat kinyújtom és belecsomagolom.(ne fedjék egymást alul mert nekem fedték és látszik az alyán a kis domb)
10-15 percig kelesztem majd 180 fokon sütöm zsírpapírral bélelt tepsiben.Tűpróba után láttam hogy nagyon pirosodik de még nyers a közepe léjebb vetem a hőfokot 160.





1 коментар: