vanilla

уторак, 27. септембар 2011.

Belinda torta

Ezt a tortát először 2 éve ettem mikor megszületett a kisebbik fiam és a Drágám nenája jött babalátogatóba ő hozta.Nagyon megragadott és azóta is a kedvencünk.

Hozzávalók:
Tészta:
12 tojásfehérje,24 evőkanál cukor,30 dkg darált dió,3 evőkanál gríz.
Krém:
12 tojássárgája,8 evőkanál cukor,20 dkg fehér csokoládé,25 dkg vaj,2,5 deci tejszín.
Dekoráció:
3 deci tejszín.
Készül:
Tészta:
Fölverünk kemény habnak 4 tojásfehérjét,majd hozzáadunk 8 evőkanál cukrot és addig keverjük míg a cukor is elolvad.Hozzáadunk 10 dkg diót és 1 evőkanál grízt,lassan összekeverjük.Papírral bélelt tepsiben kisütjük.Ugyanígy kisütünk még két lapot a megmaradt hozzávalókbol.
Krém:
A tojássárgáját és a cukrot és főzzük gőz fölött , és keverjük addig, míg a cukor el nem olvad.Hozzáadjuk a fölaprított fehér csokoládét és addig főzzük mí az is elolvad.Hagyjuk teljesen kihülni.Kikeverjük a vajat habosra és robotgéppel összevegyítjük a krémet a vajjal.A tejszínt is kemény habbá verjük és finoman a krémmel összekeverjük.
Kitöltjük a lapokat a krémmel és kívülröl bevonjuk a 3 deci tejszínnel amit szintén fölvertünk habanak.

5 коментара:

  1. Nagyon finom sütemény lehet, guszta! A diós süteményeket akár a krémbe akár magába a süteménybe van nagyon finom tud lenni!

    ОдговориИзбриши
  2. Eto rekoh na tvom proslom blogu da sam prateci blogove prvi put ptavila belog andjela.A sad recept za opet novu tortu.Mnogo mi se ova dopada:)

    ОдговориИзбриши
  3. Hű, ez nagyon finom lehet. Kérhetnék egy szeletkét kóstolónak? ;DDDD

    ОдговориИзбриши
  4. Szia!
    Mekkora tepsiben sütötted?
    köszi

    ОдговориИзбриши