vanilla

четвртак, 10. новембар 2011.

Marhagulás túróstésztával

Imádom,napi szinten ennék gulást szeretem nagyon disznóhúsbol is.Főleg ha bográcsban főzzük hűűű az Isteni.

Hozzávalók:
1-1,5 kg marhahús,4-5 fej vöröshagyma,kevés zsír,1 erős paprika,2 hámozott paradicsom,bors,ételízesítő, só,2-3 babér levél,őrölt piros paprika.
50 dkg tészta,30-40 dkg túró.
Készül:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.Lassú tűzön kevés zsíron megfonyasztjuk.Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és dinszteljük tovább.Mikor a hús megfehéredett levet engedett hozzáadjuk a paprikát (egészben) és a meghámozott paradicsomot amit fölkockáztunk,a babérlevelet és a fűszereket is beletesszük.Főzzük továb lassú tűzön egy 2-3 órát,mindig ha kell kevés vizet öntünk alá.A végén hozzáadjuk a pirospaprikát.
A tésztát megfőzzük és összekeverjük az összetört túróval.
Teszünk túrós tésztát a tányérra és szedünk rá fincsi gulást.


3 коментара:

  1. Nagyon guszta! Milyen sokszor hallottam már így együtt feltálalni de eddig még nem ettem a tésztát a gulyással. Pedig nagyon finom lehet!

    ОдговориИзбриши
  2. Igen nagyon finom nálunk Vajdaságban a lakodalmakban is álltalában így tálalják.

    ОдговориИзбриши
  3. Dakle gulas bih i ja mogla svakog dana.Izgleda odlicno.Ja bih samo jos zelenu salatu uz ovo;)

    ОдговориИзбриши