vanilla

понедељак, 21. новембар 2011.

Rakott zöldbab 2

Finom rakottas.Nem tudom kinél láttam mert nem az én ötletem de finom még a fiam is megkedvelte aki nem szereti a zöldbabot.


Hozzávalók:
1 kg burgonya,50-60 dkg darált hús,1 fej vöröshagyma,2-3 gerezd foghagyma,kb.2 deci rizs,50 dkg zöldbab,1 tojás,2,5 deci tej,só,bors,besamel szósz+1 tejfel,15 dkg sajt.
Készül:
A zöldbabot sós vízben mefözzük egy kevés kaporral és 1 gerezd apróra vagdalt foghagymával.
A vöröshagymát kevés olajon megfonyasztjuk,majd hozzáadjuk az apróra vagdalt foghagymát és a darált húst.Majd a megmosott rizst is.
A burgonyát megtisztítjuk és 0,5 cm vastagra felvagdossuk és a tepsi aljára rakjuk.Megsózzuk,erre kerül rá a rizses hús erre pedig a főt zöldbab.A tojást fölverjük a tejjel és az egészre öntjük.A tejtöl megfő a rizs is és a burgonya is.Lefödjük alufóliával és 180fokon sütjük 1-1,5 orát.
Míg sül megcsináljuk a besamelt,amibe 1 tejfelt is belekeverünk.
Mikor leveszük a fóliát akkor rákenyük a besamelt és megszórjuk reszelt sajtal.
Viszatoljuk a sütőbe hogy ráolvadjon a sajt.




3 коментара:

  1. Finom! Jó laktató, ízes étel lehet. Hús és krumpli nélkül, csak zöldbabból, besamellel meg sajttal készítem magamnak, mert a besameles rakott ételeket csak én szeretem. Télen-tavasszal fagyasztott zöldbabból is jó kis könnyű étel.

    ОдговориИзбриши
  2. OOO,ovo bi mogao da zavoli i moj muž:))koji nije baš ljubitelj boranije.Odličan recept!

    ОдговориИзбриши