vanilla

субота, 24. септембар 2011.

Savanyú leves

Ez a leves az én módomra van,mivel nagyon szeretem de nem szeretem a tüdő,vese,szív...tudom,tudom hogy ez így nem az igazi de mi nagyon szeretjük.Ezért csak évente egyszer Újévre készítem és akkor így mindig nagyon jól esik és imádjuk a Drágámmal.
Az a praktikus még benne hogy nem kell a tésztát belefőzni hanem Újév másnapján is csak megmelegítem és tádám...megvan a leves.

Hozzávalók.
30 dkg száraz disznóhús,30 dkg marhahús,20 dkg disznómáj,2-3 sárgarépa,2-3 zöldség,1 közepes vöröshagyma,2-3 girizd fokhagyma,szemes bors,babérlevél,rizsa.
Készül:
A húsokat és a méjat aprora 1x1 cm összevagdosom és lábasba teszem,hozzáadom a megtiszított vörös és foghagjmát majd a felkarikázott sárgarépat és zöldséget.Hozzáadom a bavérlevelet,borsot,sót és fölöntöm vizzal (amenyi levest akarok).Lassú tűzön főzöm 1,5-2 órát (a habot leszedem) majd hozzáadom a megmosott rizst és megfőzöm.
Én imádom csak így,de van hogy csavarok bele citromot vagy befőtes paradicsomot öntök még rá.

4 коментара:

  1. Nem ismerem ezt a fajta levest, bár hasonlít egy másik levesre. Biztos nagyon finom a sok zöldség, meg a tészta benne!

    ОдговориИзбриши
  2. Hát ezt nálunk Vajdaságban disznótorkol csinálják és savanyú levesnek hívják,van benne még tüdő,vese,nyelve...na azokat én nem szeretem de így pedig imádom.És nincs benne tészta hanem rizsa.

    ОдговориИзбриши
  3. Bravo za supu.I kod mene u kuci svakog dana pred glavno jelo ide corbica i supa.Tradicija nasledjena iz mamine kuce.Ovde gd ezivim moje drugarice cesto pitaju mamu:Zasto kod Dubravke uvek jedu supu a kod nas ne;)))
    Super je ova corbica;))

    ОдговориИзбриши
  4. Da i kod mene svaki dan ima neka supa ili corba,isto navika od babe i od mame.
    Ja ne bi ni znala drugacije.
    Hvala ti.

    ОдговориИзбриши