vanilla

четвртак, 6. октобар 2011.

Túrós zserbó

Finom süti nekem bevált.Szeretem a túrós sütiket,igaz mikor valakinek itt (Beogradban) mondom hogy túró van a sütiben vagy palacsintában akkor néznek rám zölden hogy na itt nincs minden rendben mivel csak sós túrórol hallotak és édes sütikbe túrót nem használnak.A Drágám is eleiben mindig mondta hogy miért "rontom" el a túrót cukorral.Na de mostmár nyakalya ő is a palacsintát is meg a sütiket is.


Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,20 dkg cukor,1 sütőpor,2 evőkanál tejfel,10 dkg margarin,2 tojás,
Köl még:2-3 evőkanál kakaó,kb.20 dkg darált dió,kb.60 dkg barack lekvár.
Túrós töltelék:
50 dkg túró,20 dkg cukor,3 evőkanál gríz (buzadara),3 tojás,1 citrom héja,2 evőkanél tejfel,1 vaniliás cukor.
Öntet:10 dkag étcsokoládé,1 evőkanál olaj.
Készül:
Tészta:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk.1 részt fehéren hagyunk a töbihez kakaót adunk.Kinyújtjuk tepsi nagyságúra.
Túró krém:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a vaniliás cukrot,túrót,tejfelt,citrom reszelt héját,grízt majd a végén a 3 tojás keményre vert habját és finoman összekeverjük.
Egy 25x30 cm tepsibe tesszük az egyik fehér lapot majd megkenyük lekvárral,megszórjuk dióval,erre kerül az egyik kakaós lap majd megkenyük lekvárral megszórjuk dióval és rákenyük a túrós krémet,erre a másik kakaós lap.Megszúrkáljuk a tetejét villával és 180 fokon kisütjük kb.35-40 perc.
Mikor kihült megkenyük az olvasztott csokival.



4 коментара: